Proiectul LINC – training on the job la Ministerul Justiției

23.09.2020

Proiectul LINC – training on the job la Ministerul Justiției

 

Marți, 22 septembrie 2020, a avut loc online o sesiune de tipul training-on-the-job, din seria celor desfășurate în cadrul proiectului LINC, cu participanți din cadrul Ministerului Justiției.

Ca teme principale de discuție, echipa proiectului LINC a propus dezbaterea conceptelor de conflict de interese și incompatibilități, din punct de vedere moral, dar și din punct de vedere juridic. În cadrul discuțiilor, participanții au fost activi, prezentând situații cu care s-au confruntat sau cu care au intrat în contact de-a lungul carierei, referitor la temele propuse.

Echipa proiectului LINC a prezentat participanților legislația în vigoare referitoare la obligativitatea depunerii declarațiilor de interese și de avere, a oferit clarificări cu privire la completarea corectă a declarațiilor în cauză, exemplificând prin cazuri relevante importanța depunerii formularelor corect completate și răspunzând întrebărilor venite din partea participanților cu privire la dilemele profesionale pe care le aveau în legătură cu aceste subiecte.

În data de 24 septembrie 2020, ora 10:00, urmează să aibă loc o sesiune de același fel, la care va participa online personal din cadrul instituțiilor subordonate Ministerului Justiției, cele două evenimente numărând în total aproximativ 44 de participanți - angajați ai Ministerului și ai instituțiilor subordonate acestuia.

Proiectul „LINC - creșterea capacității administrației publice centrale în prevenirea și identificarea cazurilor de conflicte de interese, incompatibilități și averi nejustificate”, cod MySMIS: 118824/ cod proiect: SIPOCA451, este implementat de Agenția Națională de Integritate în parteneriat cu Transparency International România.

Proiectul LINC este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020


 


Nedefinit