Mesaj de eroare

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? în include_once() (linia 1389 din /var/www/proiect-linc/includes/bootstrap.inc).

Personal din cadrul Direcţiei generale de Integritate a ANAF a participat joi, 30 mai 2019, la o sesiune de formare de tipul “training on the job”, organizată prin proiectul LINC.

Sesiunea a fost dedicată informării şi acordării de asistenţă cu privire la conflicte de interese, incompatibilităţi şi avere nejustificată. Printre subiectele discutate s-au numărat: Declaraţiile de avere şi interese, de la prezentarea formularelor tip, la categoriile de persoane care au obligaţia de a depune astfel de declaraţii; Incidente de integritate; Situațiile de incompatibilitate; Metode de prevenire și combatere a situațiilor de conflict de interese şi a situaţiilor de incompatibilitate în funcţia publică.

Sesiunile de formare de tipul “training on the job” se derulează în cadrul proiectului LINC, Activitate A5. Organizarea de sesiuni de formare privind sistemul de integritate pentru personalul din administaţia publică central. Subactivitatea 5.3: Zece sesiuni de informare şi acordare de asistenţă cu privire la conflicte de interese, incompatibilităţi şi avere nejustificată la sediul autorităţilor administraţiei publice centrale pentru 100 de persoane.

Obiectivul urmărit constă în dezvoltarea cunoștințelor și competențelor personalului din autoritățile și instituțiile publice centrale în ceea ce privește:

  • Completarea declarațiilor de integritate și avere;

  • Cooperarea dintre autoritățile și instituțiile publice și Agenția Națională de Integritate;

  • Situațiile de incompatibilitate pentru toate categoriile de persoane încadrate în instituțiile și autoritățile publice centrale sau la unități din subordinea, din coordonarea și de sub autoritatea lor. Metode de prevenire și combatere;

  • Situațiile de conflict de interese pentru toate categoriile de persoane încadrate în instituțiile și autoritățile publice centrale sau la unități din subordinea, din coordonarea și de sub autoritatea lor. Metode de prevenire și combatere;

  • Declararea și controlul averilor. Elementele cheie ale declarațiilor de interese și integritate care sprijină controlul averilor.

Proiectul „LINC - creşterea capacităţii administraţiei publice centrale în prevenirea şi identificarea cazurilor de conflicte de interese, incompatibilităţi şi averi nejustificate”, cod MySMIS: 118824/ cod proiect: SIPOCA451, este implementat de Agenţia Naţională de Integritate în parteneriat cu Transparency International România.

Proiectul LINC este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020.


ANAF - 30 mai 2019


Română